Hofi Mango Curacao Jandino Asporaat 1600x900 1

Hòfi Mango

€ 14

  • Ervaar de natuur van Curaçao
  • Bekend van Jandino Asporaat
  • Groene paradijs van Curaçao
  • Met of zonder gids

  • Beklim de “Stairway to heaven”
  • Plantage uit de 18e eeuw
  • Met Caribisch restaurant
  • Wijzigen/annuleren tot 48u vooraf
Beleef de prachtige natuur van Curaçao in Hòfi Mango, het park van Jandino. Op deze historische plantage in het groene westelijk deel van Curaçao kun je genieten van kleurige bloemen en veel mooie bomen waaronder het eeuwenoude mangobos en de palmentuin. Beklim de ‘Stairway to heaven’ voor een schitterend uitzicht over het park en goed zicht op de Christoffelberg. Passeer de Vrijheidsmuur en bezoek de destilleerderij.

of bekijk deze drone-video van Hòfi Mango.

Tarief

  • Toegang: € 14 p.p.
  • Tour met gids: € 4 p.p. extra
  • 4 t/m 12 jr. oud: 50% korting
  • 0 t/m 3 jr. oud: gratis

Bij reservering een kleine aanbetaling p.p. Het restant betaal je ter plekke bij de kassa (dat kan alleen met pin-betaling).
Bekijk hier de plattegrond + uitleg

Vervoer

Hòfi Mango ligt direct aan de grote weg naar Santa Cruz (ongeveer halverwege tussen Soto en Lagun). Het park wordt goed aangegeven en er is een ruim parkeerterrein (gratis). Google Maps-linkje
Er wordt geen transfer aangeboden naar Hòfi Mango. Wel kun je met het OV, buslijn 3C doet er ongeveer 45 minuten over vanaf busstation Otrobanda.

Wat kun je verwachten?

Het park is elke dag geopend. Je kunt er voor kiezen om op eigen houtje het park te ontdekken, of je gaat mee met de rondleiding door een ervaren gids. Deze rondleiding kan dagelijks om 09:00 en om 10:30 en duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur, meerprijs van de guided tour is EUR 4 p.p.
Al direct bij de ingang zie je dat het park goed onderhouden wordt. De mooie kleurrijke bloemen stralen één en al vrolijkheid. Je wandelt langs het Plein van de Liefde, de opvallende suikermolen en de distilleerderij, waarna je al snel tussen de bomen in de schaduw loopt. Bekijk het cactusbos, de palmentuin en de 1.000 eeuwenoude mangobomen in het mangobos. Ga hier door de poort in de Vrijheidsmuur en laat alle negativiteit achter je. Ontmoet de oudste boom van het park, de “Barba di jonkuman” die al een kleine 300 jaar oud is. Daar vlakbij staan “de Drie Gezusters”, drie machtige kapokbomen met indrukwekkende gevleugelde stammen.

Trap naar de hemel

Achterin het park kun je via de ‘Stairway to heaven’ (Trap naar de Hemel) de heuvel beklimmen om het kunstwerk ‘Handen van God’ te bewonderen. Hier heb je ook een schitterend weids uitzicht over het uitgestrekte park (24 hectare) en de groene omgeving, met o.a. goed zicht op de Christoffelberg.
Als je heel het park gezien hebt kun je in het restaurant nog terecht voor een hapje of een drankje.

Park van Jandino Asporaat

Bij veel Nederlanders zal Hòfi Mango vooral bekend zijn als “het park van Jandino Asporaat”. Jandino, geboren op Curaçao en in Nederland bekend als comedian, acteur en van het FC Kip restaurant in Rotterdam. Jandino heeft samen met zijn broer in 2022 het park aangekocht om dit uniek stuk natuur van Curaçao te bewaren voor de komende generaties en toegankelijk te maken voor de toeristen. Leuk om te weten: als Jandino op Curaçao is, heb je goede kans dat hij rondleidingen geeft in het park.

Historie van het Hòfi Mango

De historie van Hòfi Mango gaat terug naar begin van de 18e eeuw. In 1707 werd hier een plantage opgezet voor o.a. mango’s en suikerriet. Van het suikerriet werd in de gele suikermolen rietsuiker gemaakt werd en dat werd weer gebruikt om in de destilleerderij de tradionele Curaçao rum ‘Geldduivel’ te maken. Deze opvallende suikermolen is de enige historische suikermolen die nog te vinden is in de Caribbean.
Het Mangobos met eeuwenoude mango bomen vormt het groene hart van het park. In geen ander park op Curaçao vind je zulke oude bomen.

Inbegrepen bij deze excursie

  • Toegang tot het park Hòfi Mango voor heel de dag
  • Gratis parkeren op parkeerterrein
  • Tegen meerprijs: rondleiding door professionele gids (1 à 1,5 uur)

Overige info

Toegankelijkheid

Het park is in principe voor iedereen toegankelijk, maar Wil je het park in zijn geheel bekijken, reken er dan op dat het minimaal een uur wandelen is. Trek comfortabele schoenen aan. Voor mensen met een minder goede conditie wordt het afgeraden om de Stairway to Heaven te beklimmen.
Neem de tijd om op het gemak het park te ontdekken; in het warme klimaat kan het wandelen meer energie kosten dan je verwacht. Neem minimaal één flesje water p.p. mee voor tijdens de wandeling.
Met uitzondering van de Stairway to Heaven is het park toegankelijk voor een rolstoel, maar sommige paden zijn zanderig en kan het pittig zijn om een rolstoel voort te duwen.

Eten & drinken

Je kunt in het park wat te drinken kopen bij de suikermolen om mee te nemen tijdens de wandeling. Na afloop kun je even heerlijk genieten van een hapje en een drankje in het restaurant Kultura Kòrsou (keuken sluit 16:00).

Betalen

Bij reservering doe je een aanbetaling van € 2,50 p.p. (€ 2 p.p. bij wandeling zonder gids). Het restant van je ticket betaal je ter plekke. Let op: bij het park kun je het restant alleen betalen met pinnen of creditcard.

Met OV naar Hòfi Mango

Er wordt geen transfer aangeboden voor een bezoek aan Hòfi Mango. Wil je met de taxi dan kost het je zo’n US$ 90 vanaf centrum Willemstad (enkele reis voor max. 4 personen).
Je kunt ook prima met de bus naar Hòfi Mango. Hiervoor kun je bij busstation Otrobanda op buslijn 3C stappen. De bus stops bij de ingang van het park en doet en ongeveer 45 minuten over. Bekijk hier het tijdschema van buslijn 3C.

Wijzigen & Annuleren

Wil je jouw ticket voor Hòfi Mango annuleren of wijzigen naar een andere datum, dan kan dat kosteloos tot 48u van tevoren. Zitten we al binnen 48u van tevoren dan zullen we proberen wat (kosteloos) nog mogelijk is om jouw verzoek tot wijziging/annuleren te regelen.

Veilig & simpel reserveren, geen boekingskosten
Goede klantenservice, ook buiten kantoortijden
Kosteloos wijzigen tot 24u vooraf

Schrijf een review

algehele ervaring
bestemming/locatie
In verhouding tot de prijs
medewerker(s)

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *